Contextuele databank

De contextuele databank is, naast de Generations and Gender Survey, de tweede pijler van het Generations and Gender Programme (GGP).

 

De GGS heeft als doel gegevens te verzamelen over individuen, op micro-niveau. Hierbij is er ruime aandacht voor socio-demografisch gedrag: gaan samenwonen met de partner, al dan niet met een samenlevingscontract, trouwen, een eerste, tweede, derde, … kind krijgen, verhuizen, …. We weten echter dat deze socio-demografische gedragingen door het individu niet geïsoleerd plaatsvinden. Net als al ons andere gedrag, komt ook socio-demografisch gedrag tot stand in een context waarbinnen het leven van het individu zich afspeelt. Deze context kan een beleidscontext zijn, een wetgevende context, een economische context en zelfs een sociale context. Het is op deze verschillende contexten dat de contextuele databank zich richt.

 

Daar waar de GGS gegevens verzamelt op individueel niveau, is de contextuele databank het complement met macro niveau data die de context van de individuele data tracht te schetsen.

Inhoud

De contextuele databank bevat 210 indicatoren op nationaal en regionaal niveau. De data gaan terug tot 1970 met het oog op retrospectieve analyse.

 

De contextuele databank (CDB) is opgebouwd rond 10 thema’s:

Toegang tot de contextuele databank

De contextuele databank, met contextuele data van alle deelnemende landen, is online en vrij toegankelijk voor wetenschappelijk onderzoek via een handige webapplicatie.

 

>>> GA NAAR DE CONTEXTUELE DATABANK <<<


De Belgische contextuele data zullen in de loop van het project nog verder worden uitgebreid